CoolDownCoaching

powered by Magda de Muijnck

Neem contact op
06 54268305

5 tips voor meer thuis

Meer thuis begint bij jezelf. Het begint bij begrip en aandacht hebben voor elkaar. Begrip hebben voor elkaar begint door met elkaar te praten. Durf te vragen en durf open te zijn. Voordat je daarmee gaat beginnen heb ik vijf tips voor je.

  1. Prik een moment per dag dat je elkaar spreekt, bijvoorbeeld tijdens een maaltijd. Dit kan het avondeten zijn, maar een lunch of ontbijt mag natuurlijk ook. Kijk wat mogelijk is en niet wat onmogelijk is. Maak afspraken.
  2. Heb je te maken met een groot gezelschap, zijn je broertjes of zusjes stuiterballen of heb je ongeduldige ouders? Gebruik dan een ‘talking stick’. Degene die de pollepel (of wat dan ook) in zijn hand heeft, heeft het woord. Spreek met elkaar een tijd af dat ieder het woord mag hebben. Zet een kookwekker voor de tijd.
  3. ‘ Hoe was je dag?’ of ‘ Hoe is het met je?’ zijn een krachtige openingsvragen. Gebruik ze en vraag ook door.
  4. Spreek met elkaar af dat de tv uit gaat en alle mobieltjes, tablets ver weg zijn. In het begin was het bij ons thuis best lastig om het vol te houden, maar inmiddels is dit zo een no-go geworden, dat als we het bij anderen zien, we het alle drie als storend ervaren.
  5. Heb plezier met elkaar! Maak er een ontspannen moment van.

Maak er een mooie dag van!

Magda

Woon jij in een samengesteld gezin? Wil jij het leuker en gezelliger thuis hebben? De inzichten die ik heb gekregen wil ik delen, zodat meer mensen een fijn thuis krijgen. Mijn ervaring is dat er maar kleine stappen nodig zijn voor een groot verschil. Ook jij kunt het verschil maken.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *