CoolDownCoaching

powered by Magda de Muijnck

Neem contact op
06 54268305

Vertrouwen

 

Thuis krijg je de ruimte om jezelf te zijn, uit te proberen wat werkt en wat niet, ruzie te maken en sorry te zeggen. In een vertrouwde omgeving. 

Toen wij met elkaar gingen samenwonen, wilden wij het vooral gezellig houden. We zijn alle drie mensen die van harmonie houden. Natuurlijk waren we af en toe boos en gefrustreerd. En echt; soms wist ik het niet meer. Maar ik leerde hierdoor rustig te vertellen wat ik verwachtte en waar ik blij van werd. En ik leerde ook de bijzaken van de hoofdzaken te onderscheiden. Is dit het echt waard om me druk over te maken? Een belangrijk punt waar ik achter kwam was dat mijn frustratie niet ging om een klus die niet gedaan was. Het gaf me het gevoel dat ik er niet toe deed.

Dus dan moet je duidelijk zijn in wat je wilt, hoe je het wilt en waarom je het wilt. Dit daagt je uit om na te denken. Een doel te stellen. Niet alleen als ouder, maar ook als kind. Want ik geloof in gelijkwaardigheid. Niemand hoeft zich voor de ander weg te cijferen. Iedereen heeft recht op zijn plaats in het gezin.

We zijn hierdoor alle drie gegroeid en we hebben vertrouwen in elkaar gekregen. Ook dat moest groeien.

Hoe ervaar jij vertrouwen binnen het gezin? Heb je tips hoe je hieraan kunt werken?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *