Adoptie kerstboom

adoptie kerstboom 2

Ik kom het landgoed oprijden in Groenekan, op het afgesproken tijdslot voor het ophalen van onze adoptie kerstboom. Zoals in de mail al aangekondigd was, staat er een kruiwagen op mij te wachten, die ik mee moet nemen naar de schuur achter op het terrein.

​​​​​​​Vol goede moed loop ik over het modderige pad en om de hoek zie ik de bomen staan.

Is dit serieus? Zetten mensen deze bomen binnen? Het liefst maak ik direct rechtsomkeert.

In mijn hoofd wordt een strijd gestreden die gaat over keuzes maken en duurzaamheid in het ene kamp, terwijl het andere kamp roept om mooie groene takken en zachte naalden. En een boom zonder gat erin!

Als het gaat om duurzaamheid ben ik niet altijd even consequent. Ik geef het direct toe.

Geen echte boom in huis? Wat ongezellig! Een kerstboom kappen voor 3 weken in huis en dan aan de kant van de weg gooien? Ik weet het niet. Dan dit alternatief maar een keer proberen. En hé, deze bomen hebben vorig jaar bij iemand in de huiskamer gestaan en leven nog steeds, dus wat verwacht je nou?

Herken je dat? Dat je een compromis sluit en dat het nog net niets lijkt? Dat je een interne discussie hebt tussen je hoofd, over wat hoort en wat moet aan de ene kant? En dat je hart roept aan de andere kant wat je werkelijk wilt? Mijn kerstgasten verwachten een mooie boom van mij. Denk ik. Maar ik vind het ook doodzonde; zo’n afgehakte boom. Uhhhhhh??

In mijn hoofd is het chaos. Verwarring. En dat is goed. Uit verwarring ontstaan nieuwe dingen.

Als meditatietrainer heb ik geleerd dat onverwerkte ervaringen je aardig in de weg kunnen zitten. Negatieve ervaringen worden vaak weggestopt en komen omhoog wanneer dat niet handig is. Maar ook positieve ervaringen als een mooi versierde kerstboom kunnen je in de weg zitten. Want kerst is geen kerst zonder een perfecte boom. Denk je.

Ik zoek een exemplaar uit waar ik wat mee kan en ik vertrouw op mijn decoratie skills. De boom staat inmiddels te shinen in onze huiskamer. Ik heb ruim 3 weken de tijd om van onze adoptieboom te gaan houden. Ik moet hem tenslotte in leven houden, want de eerste week van januari wordt hij terugverwacht in Groenekan.

Hoe ga jij om met veranderingen? Houd je strak vast aan het oude, omdat je weet dat dat werkt? Of ben je juist niet meer blij met het oude en knaagt dat aan je? Zou je het wel eens anders willen?

In deze donkere dagen aan het eind van het jaar blikken we terug op het voorbije jaar. Wat was goed en wat dient je niet meer? Een superfijne hulp hierbij zijn de Tarotkaarten.

Ik heb deze maand nog wat plaatsen in mijn agenda. Ook tussen kerst en oud & nieuw. Stuur een me een bericht via mail of telefoon als je dat wilt. Het is super tof om te doen!

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

1 reactie

  1. […] Aangekomen daar is het een nog grotere modderpoel dan toen ik hem begin december ophaalde. Heb je dat bericht gemist? Lees dan hier mijn verhaal over onze adoptiekerstboom. […]

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me