Angst

Waiting for the sun

Angst. Het inspelen op deze emotie wordt al heel lang gedaan om mensen te manipuleren. In de tijd van de Maya´s in Mexico gingen de leiders op een bepaalde tijd op een bepaalde plek in de tempel staan, om zo beschenen te worden door zon- of maanlicht. Dit was onder meer wat hen de goddelijke status gaf.

Hitler liet pamfletten verspreiden met daarop gelukkige jongens en meisjes van de Hitlerjugend, zo zag ik op een tentoonstelling in Berlijn. Ook om mensen te beïnvloeden.

Tegenwoordig hebben we talloze kanalen met boodschappen die ons angst aanjagen. Angst voor tekort en angst om er niet bij te horen of iets te missen.

De angst heeft ook mij af en toe te pakken. Vannacht droomde ik dat Het Schip Van Sinterklaas aangevallen was door Slechteriken. Toen kwam er een groot schip met De Goeden, zij schoten Het schip van Sinterklaas te hulp. Je zou er bijna een boek over gaan schrijven. Archetypische scenes tussen goed en kwaad.

Ik heb vertrouwen als intentie genomen deze maand. Vertrouwen op het leven, op het universum; dat er komt wat nodig is. Vertrouwen op liefde, steun en er zijn voor elkaar.

Alles wat ik in mijn toolbox voor anderen heb, pas ik toe op mijzelf.

In de meditatie laat het woord vertrouwen me rechterop zitten. In gedachten openen mijn armen zich om te ontvangen. Ik krijg meer lucht en tegelijk meer rust.

Ik trek een kaart voor mijzelf, het is De Dwaas. De Dwaas is onbevangen. Ziet blijmoedig en met vertrouwen de ontwikkelingen tegemoet. Maakt zich er niet druk over of iets slaagt of niet. Want het gaat over het plezier op de weg naar het doel.

De EFT (Emotional Fredom Technique)-sessies van Maartje Koppen die ik zonder lang nadenken kies, gaat over vertrouwen en hulp vragen.

Ik laat de boel de boel en ga een stuk wandelen.
Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me