Boooiiinnnggg!!!

Gong

Het is 5.30 uur in de ochtend. Er is een moment van serene stilte, nadat 60 mensen op hun plek hebben plaats genomen. Ik hoor de vogels buiten zingen. Het is begin mei, dus ze doen enorm hun best.

Booooooooiiiiiiinggg!!

Ineens een oorverdovend geluid van de gong. Iedere ochtend deze week zit mijn hart weer in mijn keel. Het is mijn eerste sesshin – stilteretraite – in 2017.

De ochtendgong, maar ook de trommel om de komst van de zenmeester aan te kondigen, de bel om te wekken, ze komen enorm hard bij mij binnen. Misschien vind ik al deze onverwachte geluiden die bij de rituelen horen, minstens even spannend als de stilte.

Vanmorgen bedacht ik me dat dit een parallel is met de gebeurtenissen in mijn leven. Er is stilte en rust, verwachting van iets moois – boemmmmm – daar klopt ineens een heftige gebeurtenis aan de deur.

In 1989 ging ik samenwonen. We hadden een appartement gekocht wat nog gebouwd moest worden. De dag voordat we de sleutel kregen, overleed mijn vader na een ziekbed van 3 maanden.

In 2016 ging ik trouwen met mijn huidige man. Onze prachtige kat van nog geen 4 jaar, werd ineens zo ziek, dat we de dag voor de bruiloft, hem in moesten laten slapen.

Op dit moment zijn we met een supergaaf project bezig. We hebben een prachtige ruimte op het oog om meditatielessen te gaan geven. Eerder dachten we aan een locatie aan de andere kant van het land. Deze keer is het gewoon om de hoek. Alles past en alles klopt.

Wanneer zou de gong komen?

Mijn ervaring heeft mij geleerd dat het leven in cycli gaat, het gaat een periode soepel, fijn en dan weer een periode stroef, moeilijk. En soms zit daar maar een dag tussen.

Meditatie en bewustzijnstraining hebben mij een basis gegeven waardoor ik gemakkelijker met al die wendingen van het leven kan meebewegen. Door te voelen wat het met me doet. Waar het pijn doet en waar ik blij van word. En waar ik bang voor ben dat de idylle gaat verstoren. Iedere ochtend op het kussen komt er weer het één en ander voorbij.

Ik heb enorm veel zin om de meditatieschool samen met Gerard te gaan starten. Ik hoop dat we veel mensen mee kunnen nemen in het proces naar meer balans en veerkracht in hun leven. Ik bruis van de creativiteit. Ik geniet ervan om samen plannen te smeden.

Ook al zal er straks een gong komen. Booooooiiiiiinngg! Ik kan hem hebben zonder mijn plezier te laten bederven.

De komende periode gaan wij aan de slag met een mooi plan. Ik ga ondertussen door met Tarot Readings en de Magische Coachingsreis.! 1 oktober 2023 gaan we van start met de meditatielessen.

We houden jullie op de hoogte!

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me