Buitenbeentjes

wortel liggend

Deze wortel heb ik zelf geoogst uit de biologische tuin van CSA Landinzicht. Zo zien ze er meestal uit; grillig van vorm. Het is maar zelden dat ik er één uit de grond trek die er zo uit ziet als bij de Albert Heijn.

Bij Albert Heijn zijn ze meestal allemaal even groot en hebben ze een vorm zoals op de plaatjes in de boeken. 

Bij Albert Hein hebben ze ook wortelen die er uit zien als deze. Die noemen ze buitenbeentjes. 

Wortelen voor de supermarkt worden blijkbaar zo gekweekt dat ze er allemaal hetzelfde uitzien. Misschien omdat we niet van verrassingen houden. Niet van wortels in de supermarkt.

Bij mensen lijkt dat ook wel zo. Het lijkt wel of we allemaal worden gekneed tot een soort eenheidsworst en als je afwijkt van de norm ben je een buitenbeentje. Terwijl we allemaal anders zijn. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Voor wat betreft het ervaren en omgaan van emoties werkt het idem. Iedereen is uniek. Jij bent uniek. Jij ervaart jezelf en de wereld en alles wat er speelt, zoals jij alleen dat doet. Bewust en onbewust.

Dus leer jezelf kennen. Kijk wat er werkt voor jou. Wees mild voor jezelf. Kijk wat er onbewust aan de hand kan zijn. Probeer niet op anderen te lijken. Dat hoeft niet, want je bent prima zoals je nu bent. 

Kun je hulp gebruiken? Boek een Let’s Zoom sessie.
Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me