Dat ene telefoontje..

Magda bos wit 1

4 november 2003.

Een vriendin was naar het huis van mijn zus gegaan omdat ze al even geen gehoor kreeg op haar telefoontjes. Ze vond mijn zus dood aan op de grond in de keuken.

Ik reed naar een etentje van mijn werk toen ik gebeld werd. Totale verwarring. Ik geloofde het in de eerste instantie niet, mijn hoofd wilde het niet accepteren.

De rit van Woerden naar Rosmalen, midden in de spits, was als in een nachtmerrie. Zoveel vragen spookten er door mijn hoofd. Wat is er gebeurd?

Aangekomen bij het huis waren daar mijn andere zus en broer, met hun partners. We mochten het huis niet in. Politieonderzoek. Bij de buren kregen we koffie.

Toen het onderzoek was afgerond werden we verzocht om naar het mortuarium te gaan. Daar moesten we mijn zus identificeren.

Dit beeld van mijn mooie zus, zoals ze daar lag, is mij heftig bijgebleven. Als ik daaraan dacht stroomden de tranen over mijn wangen. De week tussen haar overlijden en de afscheidsdienst was ik tot weinig meer in staat dan Animal Planet kijken. Mijn hele lijf stond in de overleefstand.

En dat is eigenlijk jaren zo gebleven. Ik leefde vanuit mijn hoofd, gevoel verklaarde ik vanuit mijn hoofd. Zonder het echt te voelen.

Ergens in 2005 of 2006 maakte ik kennis met EFT-Emotional Freedom Technique. EFT is een combinatie van de Chinese geneeskunde en moderne psychologie. Je klopt met je vingers op specifieke meridiaanpunten, terwijl je hardop je probleem benoemt. Hierdoor wordt ontspanning en het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Er wordt een signaal naar je hersenen gestuurd dat het veilig is om te ontspannen. Zo dooft de stress die je voelt bij een gedachte of gebeurtenis. Je herprogrammeert jezelf als het ware.

In een paar sessies was de ergste emotionele lading van dit beeld van mijn zus weg. Het heeft mij heel erg geholpen om het echte gemis en verdriet te voelen, in plaats gefocust te zijn op dat verschrikkelijke beeld in het mortuarium.

Een paar jaar geleden kwam EFT weer op mijn pad. Nu als tool om belemmerende overtuigingen weg te nemen bij het behalen van doelen. Gedachten als ´ik kan dit niet, want..´ maakten plaats voor ´ik vertrouw erop dat het me gaat lukken´.

Ik was wederom zo blij hiermee dat ik de training gevolgd heb bij Maartje Koppen en nu zelf mensen kan ondersteunen in hun proces. Het is één van de tools die ik tijdens De Magische Coaching Reis inzet.

Mijn zus is overigens overleden aan een maagbloeding, waarschijnlijk door een combinatie van pijnstillers. Ze slikte deze zonder maagbescherming na een behandeling van spataderen in haar been. Diezelfde maand zou ze 54 jaar geworden zijn.

Meer weten over EFT of mijn coaching programma? Stel een vraag of boek een Let’s Zoom Sessie.


Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me