Ergernissen

koe liggend

Is ergernis een emotie? Dat vroeg ik Google. En Google weet alles.

Een voorloper van boosheid las ik. Dat vind ik wel een mooie. Boosheid is zeker weten een emotie. Een voorloper is een trigger. Dus dan zijn we er. Ergernis, dus.

Asociale rijders in het verkeer.

Lange rijen op het vliegveld.

Je favoriete drankje is uitverkocht.

De kinderen van de buren schreeuwen.

Als je thuiskomt van je werk staat het aanrecht vol met vuile vaat.

Een koe langs het pad op de hei. 

De lijst is eindeloos als je niet uitkijkt. Het zijn hele mooie spiegels. Het zegt meer over wat er in jou speelt dan over die buitenwereld. Het zegt wat over jouw ongeduld, over jouw flexibiliteit, over hoe jij bent opgevoed, over hoe jij je gezien voelt en over jouw angst voor koeien ;-).

Mijn ergernissen werden vooral heel duidelijk toen ik in de overgang kwam. Die opvliegers konden uit het niets komen leek het. Maar bij verder onderzoek ging er vaak een ergernis aan vooraf. Nogmaals, voordat je je ergert aan deze uitspraak, ik weet uit ervaring dat hormonen rare dingen zijn.

Maar ga maar eens na; wat voel jij als je gedachten hebt die verdacht veel op ergernissen lijken? Krijg je het warm of gaat je hart sneller kloppen?

Is je niet ergeren mogelijk? Ik denk het niet. Het gebeurt en we zijn maar gewoon mensen. De ergernis met wat meer afstand bekijken en denken ‘wat zegt dit over mij?’, dat helpt wel. Want ook ergernissen zijn maar gedachten. En je bent niet je gedachten.

Meditatie en EFT (Emotional Freedom Technique) helpen je om meer afstand te nemen tot de discussie in je hoofd. En dat geeft zo een rust! Dan is er zoveel meer vrijheid!

Ben je ook toe aan meer rust in je hoofd? Boek een Let’s Zoom sessie.
Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me