Groente of fruit?

Tomaten

Woensdagmiddag op de groenteafdeling van de Albert Hein. Ik sta te wachten tot ik mijn bananen af kan wegen. Voor mij staat een man. Hij heeft zes grote vleestomaten op de weegschaal gelegd. Hij staat te turen op de display, maar kan het juiste plaatje niet vinden.

Alles aan de man doet mij denken dat hij nog niet heel lang in Nederland is. Hij kijkt vertwijfeld achterom. Zoekt naar hulp. Ik ga naast hem staan om het juiste plaatje te helpen zoeken. Ik zie dat hij in de fruitsectie aan het zoeken is naar het plaatje met tomaten.

Mijn goedbedoelde uitleg dat Nederlanders gek zijn, dat ze tomaten groente noemen, gaat volgens mij totaal verloren. Ik heb niet de indruk dat de man mij verstaat, maar hij bedankt mij en we gaan beiden verder op inkoop.

Vastgeroeste overtuigingen kunnen soms vreselijk in de weg zitten. Als je ervan overtuigd bent dat tomaten fruit zijn, dan komt het niet bij je op om bij de groente te gaan zoeken. In een vreemde supermarkt, in een vreemd land.  

Als je hoofd vol zit met aannames en zeker weten hoe iets zit, heb je geen ruimte om creatief te denken. Zeker niet als de gedachten maar door je hoofd blijven tollen. In een stresssituatie bijvoorbeeld.

Complexen noemde Jung ze. Aannames en overtuigingen die voortkomen uit ervaringen. Dat kunnen je eigen ervaringen zijn, maar ook ervaringen vanuit je familie, je stam of je cultuur.

Een psyche vol complexen slokt alle psychische energie op. Dan is er geen ruimte meer voor flexibiliteit. Geen ruimte voor out of the box denken. Je gaat op de automatische piloot.

Meer ruimte in je hoofd creëer je door met je complexen aan de slag te gaan.

Dagelijkse meditatie is een super tool hierbij; je krijgt zicht op wat je beweegt.  

Coaching is spiegeling. In de gesprekken, door de vragen die ik stel en de oefeningen die we doen, komen de complexen voorbij.

Met de Tarotkaarten verkennen we wat er onbewust speelt.

De Magische Coachingsreis is een mooie weg om ruimte te creëren in je hoofd. Om te kijken waar jouw ogen weer van gaan stralen. Waar jouw hart een sprongetje van maakt.

Meer weten? Kijk op de website, stuur me een mail of een whatsapp bericht.Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me