Harder worden

gevoelige mensen koesteren
Je moet een beetje harder worden!

Dat is wat ze hadden gezegd tegen mijn cliënte.

Heel herkenbaar. Vroeger vonden veel mensen mij ’te lief’. Dat begreep ik nooit. Want lief zijn is een deugd, op school en thuis. Als je lief bent, word je beloond. 

Hoe zit dat dan met dat lief zijn? Mijn cliënte is aardig, voorkomend en ook wel wat meegaand. Ze wil graag geliefd zijn. Onder dat lieve voorkomen zit ook een dame die weet wat ze wil. En die aardig pittig uit de hoek kan komen als er niet volgens haar waarden wordt gehandeld. 

De Tarotkaarten gaven een heel mooi beeld van hoe ze in haar relaties met mensen staat. Wij hebben als mens een mannelijke en vrouwelijke kant in ons. De mannelijke kant is naar buiten gericht en heeft kwaliteiten als actie, kracht en doelgericht zijn. De vrouwelijke kant is meer naar binnen gericht en heeft kwaliteiten als in ontvankelijkheid, genieten en zingeving.

Haar vrouwelijke kant is goed ontwikkeld en nu is het tijd voor de mannelijke kant. Moet ze dus toch harder worden? Nee, wat mij betreft helemaal niet. Vanuit zachtheid kun je heel goed je grenzen gaan aangeven. Vanuit zachtheid kun je heel goed je doelen bepalen en hier naartoe werken.

Daarvoor heb je wel zelfvertrouwen nodig; een stevige basis. Staan voor wat jouw waarden zijn. En daar werken we in de coaching weer verder aan. 
 
Vraag je je af of coaching wat voor jou is? Boek dan hier een online gesprek. Een live gesprek in Hilversum boek je hier.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me