Heerlen, zaterdagavond 20.00 uur

Cooldown Coaching meditatie 2

Heerlen, zaterdagavond 20 uur. We staan buiten aan de overkant van de flat te wachten tot de rest van het gezelschap naar buiten komt.

Op twee hoog op het balkon staat een dame van ongeveer 65 jaar een kleedje uit te kloppen. We maken oogcontact en we knikken vriendelijk naar elkaar. Ze wil naar binnen gaan, maar bedenkt zich. Ze zegt wat, maar door de afstand hoor ik haar niet. Huhhh.. was dat voor mij bedoeld?

Ze gaat naar binnen en komt buiten met haar telefoon en wijst erop. Wat bedoelt ze nou?

Ineens heb ik het door.. het bordje waar we onder staan is een bordje met ’taxi’ erop.. 

Hoe vaak gebeurt dit niet? Dat we in een situatie een aanname doen die helemaal niet waar blijkt te zijn. We stonden wel te wachten, maar niet op een taxi!

In onze psyche hebben we een bewust en een onbewust deel. Het onbewuste reageert voornamelijk op beelden. De dame op het balkon reageerde op het beeld van twee mensen die bij een taxistandplaats staan. Zij projecteerde haar aanname dat we hulp nodig hadden op het beeld wat ze zag.

Is ze alleen vriendelijk, of is het normaal dat je zoveel mogelijk probeert te helpen, of is deze mevrouw gewoon bemoeizuchtig? Wat jij daarvan vindt is dan weer jouw projectie op het beeld wat ik jou zojuist geschetst heb. 

Wil je meer weten over projectie en hoe de psyche werkt? Op 17 september 2021 start ik met een training van 5 lessen Jung en meditatie.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me