Het onbewuste

Zwaarden 3
‘Wil je ervoor gaan of niet?’. Ik kende mijn huidige man een maand en ik schrok best. Hij vroeg zich dit af, omdat ik andere afspraken had en weinig tijd maakte voor ons. ‘We kunnen geen relatie opbouwen als we elkaar maar één keer in de twee weken zien’, zei hij. Lekker duidelijk, zo ken ik hem inmiddels.

Ik vond helemaal leuk en gezellig met hem, maar tegelijkertijd was ik onbewust doodsbenauwd om uiteindelijk toch afgewezen te worden. Ik vond het heel spannend om er vol voor te gaan.

Onbewust = zonder kennis van te nemen. Je hebt het niet door dat je het doet.

Onbewust kunnen er legio zaken spelen die je handelen saboteren.

Jungiaans gezien hebben we allemaal complexen. Vanuit ons collectieve onbewuste komen archetypische beelden in on persoonlijk onbewuste. Daar komen ervaringen bij die als het ware weer ringen vormen om de archetypische beelden en dat worden complexen.

Mijn angst om afgewezen te worden kan voortkomen uit een archetypisch beeld van uitgestoten worden; alleenstaande vrouw, oude vrijster, heks. Dat is een collectieve pijn die ook voor een deel in mij zit. In mijn persoonlijk leven zijn er een aantal ervaringen geweest, die de angst om afgewezen te worden, versterkt hebben.

Onbewust was dat groter dan dat ik in de gaten had. Bijna had dit mijn kans op geluk in de liefde in de weg gestaan.

Hoe kom je er nu achter wat er onbewust speelt?

Door dagelijkse je acties en reacties onder de loep te nemen. Meditatie is bij uitstek de gelegenheid om de rust te nemen om te kijken wat er voorbijkomt. Je begrijpt dat er met 20 minuten twee keer zoveel voorbijkomt als bij 10 minuten. Want waarom word je onrustig na 10 minuten? Wat ligt daar allemaal onder?

Tijdens coaching word je een spiegel voorgehouden. Waarom doe je wat je doet? En hoe voelt het?

Een Tarot Reading heeft een kaart die het onbewuste vertegenwoordigd. Daar zit vaak de sleutel van het hele thema wat er speelt.

Soms zijn het hardnekkige overtuigingen die het handelen saboteren. Dan is er EFT-Emotional Freedom Technique, die ingezet kan worden om het lichaam te resetten.

Tijdens de Magische Coachingsreis zijn al deze tools inzetbaar. Wil jij weten wat je onbewust bezighoudt of wat het behalen van jouw doelen in de weg staat? Ik heb na volgende week weer plek vrij in de Magische Coachingsreis.Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Eerst kennismaken? Boek dan hier een online gesprek. Een live gesprek in Hilversum boek je hier.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me