Tarot? Werkelijk?

Keltisch kruis liggend

Tarotkaarten, werkelijk? Geloof jij daarin, Magda?

Dat gevoel bekruipt me nog vaak als ik vertel dat ik met Tarotkaarten werk. Misschien meer van mezelf als van de ander. Terwijl ik Tarotkaarten magisch vind! Weer eens last van mijn Zeeuwse genen. De zogeheten nuchterheid.

Maar wat is nuchterheid nou eigenlijk? Volgens de woordenboeken betekent dat ‘niet snel tot emotionaliteit geneigd’. Dat ken ik wel, vooral je emoties niet laten zien en doorgaan. Ik heb jarenlang gedacht dat het voelen van emoties zwak was. 

Iets belangrijks wat ik de laatste jaren geleerd heb is dat relaties verdiepen als je geraakt mag worden. Voor mij was (en is!) kwetsbaar zijn heel spannend. Als ik geraakt wordt, heb ik de neiging om boos te worden of weg te lopen. Proberen te benoemen dat ik iets spannend of moeilijk vind geeft daarin veel lucht. 

Terug naar de kaarten. Ik leg de kaarten volgens oude patronen. Maar ik doe niets aan voorspellerij. Het gaat namelijk niet over mij. Mijn klanten kiezen een kaart die onbewust bij de vraag past op dat moment. De vraag die ik stel in combinatie met de kwestie die ze willen onderzoeken.  

Het onbewuste praat altijd een potje mee. De kaarten zijn een prachtige spiegel en een mooi praatstuk. Een Tarot legging is een mooi onderdeel van mijn traject ‘De Magische Coachreis’. In deze sessie onderzoeken we wat er op de achtergrond speelt. Er komen vaak inzichten naar boven, die eigenlijk een beetje buiten beeld zijn, maar die zeker invloed hebben op de kwestie, op de vraag.

In de coaching gesprekken gaan we daar dan weer verder op in. Vaak blijken er belemmerende gedachten zijn, die we met EFT – Emotional Freedom Technique kunnen weghalen, wat heel bevrijdend werkt. 

Dit traject – De Magische Coachingsreis’ is passend voor jou als je merkt:

  • Dat je de afgelopen jaren veel energie in werk en gezin hebt gestopt en dat het nu tijd is voor jou!!
  • Dat het ingrijpende wat je hebt meegemaakt ruimte nodig heeft. Je voelt dat je een nieuwe richting op mag gaan.
  • Dat je veel piekert en vaak angst voelt. En als iemand je vraagt wat je voelt, dat je dat niet kunt benoemen.
  • Dat je geen echte tevredenheid of dankbaarheid kunt voelen, terwijl je hoofd zegt dat dat wel zo zou moeten zijn.
  • Dat je eigenlijk wel dingen anders zou willen, maar je hebt geen idee hoe je dat aanpakt.

Waarom een traject? Tijdens een eerste sessie beginnen we eigenlijk pas. Echte veranderingen hebben tijd nodig. Die je jezelf ook moet gunnen, vind ik. Maar een losse sessie mag natuurlijk ook. Je kunt er hier één boeken. En De Magische Coachingsreis ook.

Nog even overleggen? Boek hier een ‘Let’s Zoom sessie’.

Met dank aan Petra Mwaro Fotografie.

Fijne dag!

MagdaAanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me