In het hier en nu

3U7A7852-bewerkt

Vanmorgen vroeg, de dromen tuimelen nog door mijn hoofd. Bizarre situaties met allerlei mensen die je niet verwacht. De meditatie daarna geeft wel wat helderheid. Maar nog steeds duizend en één gedachten die door mijn hoofd gaan. Over wat we gaan eten het weekend, waar ik over zal gaan bloggen, over de vakantie van volgend jaar, hoe ziet de wereld er dan uit? Zo stap ik op de fiets. Met mijn gedachten die als een soort programma op de achtergrond blijft draaien. Herkenbaar?

Aangekomen bij het station ruik ik ineens een bekende geur. Die van gebakken vis. In mijn hoofd ging het als volgt; fijne geur, geur van zaterdag, gebakken vis, markt, oh ja, het is woensdag, dan is er ook markt. Ik wordt blij van de markt op zaterdag. Samen met mijn lief wat shoppen, boodschappen doen en een visje eten. Ineens ben ik in het hier en nu. Weg alle zorgen. Wat nu is, is nu. Niet gisteren, niet morgen, maar nu. En nu is het goed. Ik fiets lekker door het dorp, het is droog en ik ga naar yoga.

We zijn zo vaak bezig met hoe het gisteren was en hoe het morgen zal zijn. Als je dan ineens stil staat bij het moment, dan is het meestal gewoon goed, ben je niet in gevaar, ben je oké en misschien ook wel gewoon tevreden. Natuurlijk had de wereld er iets anders uitgezien vanmorgen op de fiets als het geplensd had, dat snap ik ook. Maar toch.. dat moment van nu wordt vaak zo gekleurd door wat gisteren was of morgen zal zijn.

Natuurlijk ging de yogales ook over in het hier en nu zijn. En dan zie je een geestig plaatje op Facebook, wat mooi op dit verhaal aansluit. Te serieus moet je jezelf ook niet nemen ?.

Heb je vragen over meditatie? Stel ze in een comment hieronder of kom eens kennis maken tijdens een gratis online proefles. 

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me