Je bent je gedachten en hebt je lichaam

Magda heide boom

Je bent je gedachten en hebt een lichaam, of is het nou andersom? Je hebt gedachten en je bent je lichaam?

Uhhh.. hoor ik je denken. Magda, je zegt twee keer hetzelfde?

Heb je even de tijd voor dit hersenspinsel?

Als je je gedachten BENT, dan zijn je gedachten aan de leiding. De gedachten over wie je bent, wat je kunt en niet zou kunnen en hoe je zou moeten zijn en wat anderen daarvan vinden… Eén ding is duidelijk: dat zijn heel veel gedachten en als dat is wie je bent, dan is het héél druk in je hoofd.  

Als je gedachten HEBT, dan kun je ze van een afstand bekijken. Dan identificeer je je er niet automatisch met al die gedachten. In de meditatie betekent het dat je je gedachten waarneemt, maar er niet in mee gaat. Je bekijkt ze van een afstand en ze komen en gaan weer.

Met het concept ‘je lichaam’ werkt het net andersom naar mijn idee.

Als je een lichaam HEBT, staat het buiten jou. Je kijkt met een afstand naar je lichaam en gaat er vanuit dat het werkt volgens ‘het boekje’, hoe het hoort. Die afstand zit ook in onze taal; we strijden tegen kilo’s, ziekte, veroudering. We hebben moeite om ons lichaam te accepteren en naar ons lichaam te luisteren. We gaan maar door, tot ons lichaam ons terug fluit.

Wanneer je je lichaam BENT, ben je er één mee. Dan werk je er mee samen. Dan voel je wat je lichaam doet, als je bijvoorbeeld pijn voelt in je knie of rug. Dan voel je of het goed is om te bewegen of juist om te rusten. Je communiceert met je lichaam.

Wat denk jij? Heb jij of ben jij je gedachten? Heb jij of ben jij je lichaam? Laat het mij weten in het commentaar hieronder, of stuur mij een persoonlijk bericht!

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me