Yin en Yang

ondergaande zon

De afgelopen weken zat ik in een business traject, waar ik geleerd heb hoe je (social media) marketing bedrijft en hoe je moet verkopen. Volgens methoden en volgens scripts. De harde kant.

Wat spreekt mensen aan, hoe kan ik mijn ervaring met meditatie en coaching inzetten? Hoe kan ik dit zoals ik het voel naar buiten brengen in tekst en beeld? De zachte kant.

De harde en zachte kant dansen in mij. Soms leidt de harde kant de dans, soms leidt de zachte kant de dans. De ene keer is het tijd voor actie en de andere keer is het tijd voor gevoel en overdenking. Soms is het tijd voor denken en doen, soms is het tijd voor voelen en zijn. Yin en Yang.

Het geeft me verwarring, dat wel. Dansles-technisch klopt het ook niet. De man heeft de leiding en de vrouw volgt, toch? En het wordt een zooitje als ze om beurten leiden. Wat nou als ze elkaar beter aan gaan voelen? Gaan voelen wanneer het tijd is voor de één of de ander om te leiden en de ander mee te voeren?

Wij leven in een tijd die heel Yang gericht is. Actie, succes, status, buitenkant zijn Yang-waarden. Verbinden, wachten, holistisch kijken, naar binnen gaan, zijn Yin-waarden. Wanneer Yin en Yang uit balans zijn, schieten we door in wat we belangrijk vinden. Of wat we denken dat we moeten doen om gewaardeerd te worden.

Mijn Yang had de afgelopen weken weer even de leiding over mijn dans. Yin is nu aan de beurt.

Hoe is het bij jou? Zijn Yin en Yang om de beurt aan leiding in jouw leven? Of domineert er één van de twee? Wil je er wat over kwijt? Laat het mij weten als reactie onder dit blog of mail me op magda@cooldowncoaching.nl

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me