Kees lijkt autistisch

bakjes liggend

Als het linker bakje leeg is, vindt Kees dat het gevuld moet worden. Het maakt niet uit dat er voor hem nog voldoende in het rechterbakje zit. Ze moeten gewoon allebei vol zijn en zo niet heeft Kees daar zijn maatregelen voor. Hij loopt heen en weer, geeft alles overtuigend kopjes en mauwt héél hard. Dat laatste is het minst te negeren. Zeker als je zit te werken.

Keest heeft autistische trekken. Dat zeggen wij dan thuis. Ik heb onvoldoende kennis om de diagnose te stellen, hoor, vergeef me. Hij heeft op zijn minst heel vaste gewoonten waar hij niet vanaf wil wijken.

Ook super lieve gewoonten. Zoals mij van veraf tegemoetkomen rennen in de straat als ik thuiskom. Dan geeft hij de heg van de buren kopjes en mauwt ook heel hard.

Kees gaat nergens in. Hij gaat op een plek zitten waar hij de vluchtroute kan zien. Is altijd alert op twee handen die hem kunnen grijpen. Alleen soms als hij slaapt, laat hij even alles los.

Volgens mij zou Kees veel meer op schoot willen liggen en geknuffeld willen worden. Maar zijn angst houdt hem tegen. Is eigenlijk heel sneu.  

Welke vaste gewoonten en/of angsten houden jou tegen om te ontvangen wat je graag zou willen? Gedachten over jezelf, dat je iets vast niet kunt of misschien niet waard bent? Dat het niet zo hoort? Of dat je jezelf daarmee te veel vrijheid permitteert? Of dat het te laat is om die stap nog te nemen? Misschien blijf je wel doen wat je altijd deed, omdat dat veilig voelt?

Ondertussen stralen je ogen niet zo veel meer. Hoor je jezelf altijd zeggen dat je het druk hebt en dat het is zoals het is.

De Magische Coachingsreis, het traject wat ik heb ontwikkeld, is niet magisch vanwege de inhoud of wat we precies gaan doen. De reis in jou is magisch. De reis in jou laat je zien wat je te doen staat om weer stralende ogen te krijgen, om weer levenslust te voelen. Door het inzetten van de tarotkaarten, EFT-Emotional Freedom Technique en meditatie ga je zien wat er onbewust speelt.

Meer weten? Boek een gratis Let’s Zoom gesprek.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me