Kracht

Kracht

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar bij mijn klant. Het verdriet om het gemis van een dierbare voelt nog vers en rauw. Gelukkig is mijn praktijk een plek om de tranen te laten komen. Sterker nog; ik juich het toe. Verdriet krijgt lucht met tranen. Dat is waar tranen voor bedoeld zijn.

Ze trekt als eerste de kaart Kracht. Ongelooflijk hoe de Tarot werkt en zo passend bij de kwestie die mijn klant bezig houdt. Het verlies van een dierbare en hoe zij zich staande kan houden.

De kaart Kracht gaat over de krachten in ons onbewuste. De vrouw op de kaart opent met geduld en liefde de bek van de leeuw, om naar deze krachten te luisteren. Als het genoeg is gaat de bek weer dicht.

In een periode van rouw vraagt het onbewuste naar uithuilen en verwerken, maar als je de zorg hebt voor een jong kind en een drukke fulltime baan, kan dat niet altijd. De kaart gaat in dit geval over de momenten kiezen. Dat er wel ruimte kan zijn om het verdriet toe te laten. Bewust de tijd daarvoor nemen werkt helend.

Kracht is een kaart waar kracht vanuit gaat. Maar de kaart gaat niet over macht uitoefenen. Het gaat veel meer ontvankelijkheid en over moed om naar jezelf te kijken. De moed om jezelf de vraag te stellen: ‘wat heb ik nodig?’. De moed om met liefde naar jezelf te kijken.

In een maatschappij waar doorgaan en niet zeuren ingeprent is, voelt het als zwak om te huilen en verdriet toe te laten. Het is een schrikbeeld om door ‘verdriet overmand’ te worden. Dus zijn we sterk, laten onze tranen niet zien, gaan door en na een bepaalde periode moet het leven maar weer zij als ervoor.

Ondertussen zit er een gat in je ziel.

Met dat gat moet je leren verder te leven. Dat is niet van het ene moment op het andere gebeurd. Daar moet je tijd voor nemen. Niet tijd in de zin van doorgaan en dan een keer achterom kijken om te constateren dat het beter gaat. Maar tijd als in regelmatig momenten nemen.

Momenten om te voelen en met het verdriet te zijn.

Vandaag was zo’n moment voor mijn klant. Ik wens haar nog vele mooie momenten toe die haar het verlies laten dragen.

Meer weten over Tarot?  Boek een vrijblijvend ‘Lets Zoom gesprek’ Of kijk op de website.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me