Mij laten zien

Sjaan en boeddha
Dansend beweeg ik mij door de supermarkt. Ik ben op de groente- en fruitafdeling. Een jonge man loopt rond en deelt hapjes rond; witlofblad met stukjes fruit. Ik krijg ook een hapje. Dan word ik wakker.

Meteen begin ik aan het terughalen van mijn droom. Als ik dat niet doe ben ik het verhaal kwijt. Ik zie de beelden voor me en ben nieuwsgierig wat dit verhaal voor mij betekent. Dansen om een stukje fruit te krijgen? Proberen de lachers op mijn hand te krijgen?

Ik ben al weken bezig met de vraag die mijn coach mij voorgelegd heeft: ‘wat laat jij van jezelf zien?’. Ze heeft me voorgesteld er een artikel aan te wijden voor de Zen Actueel, voor mijn examen.

Mijn eerste ingeving was om naar het verleden te gaan en de verhalen op te schrijven.

‘Ik was vroeger verlegen.’

‘Ze zeiden vroeger dat ik de kat uit de boom keek.’

‘Ik heb oudere zussen en een oudere broer, ik hoefde vroeger het voortouw niet te nemen.’

Welke van deze verhalen zijn waar? Welke hoor ik mijzelf weer zeggen, terwijl het helemaal niet meer actueel is?

Wat laat ik van mijzelf zien?

De brutale kant van mijzelf heb ik de laatste jaren onderzocht. Aan de telefoon als receptionist maakt niemand me wat wijs. In discussies laat ik flink van mij horen. Tot vermaak en soms ook ergernis van mijn omgeving.

Uiteindelijk gaat het ook hier weer om de balans. En de overweging wat gepast is op het moment.

Wat zijn de verhalen die jij jezelf vertelt en die misschien helemaal niet meer actueel zijn? Wat laat jij van jezelf zien?

 Boek dan hier een gesprek.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me