Meditatieweekend

3U7A5842

Vrijdagmiddag 30 april 17 uur; ik rijd van Den Dolder naar Hilversum voor de start van het meditatieweekend.

Mijn hoofd loopt over van de vele telefoontjes die ik als receptioniste die dag heb gehad. Daarnaast ook intensieve persoonlijke gesprekken met mijn collega en een verschil van mening aan de telefoon met mijn man. Kortom; een stil weekend kan niet meer gelegen komen dan op dit moment.

Halverwege de introductie van de zenmeester kom ik aan in de zendo. Maakt niet uit, ik ken de rituelen en gebruiken inmiddels. We hebben afgesproken dat we allemaal een Covid-test doen vooraf, dus daar start ik mee. En dan gaan we de stilte in.

Al bij de eerste meditatie-sessie voel ik de opgebouwde emoties bedaren. Het wordt rustiger in mijn hoofd. Na het avondeten staan er 4 meditatiesessie op het programma. Tijdens de 2e en 3e sessie is er persoonlijk onderhoud. Eén voor één hebben we een gesprek van ongeveer 10 minuten met de zenmeester.

De zenmeester is tevens mijn coach, dus hij kent mij goed. No escape. Op zijn vraag hoe ik erbij zit antwoord ik dat ik moe ben van het alle ballen in de lucht houden. Teveel hooi op mijn vork genomen en dan ben ik niet op mijn best. Het advies om voortaan ten minste een halve dag per week echt voor mijzelf te nemen neem ik mee terug naar mijn kussen. En later mee naar huis.

De volgende dag is lang, 6.30 uur start programma, 13 meditatiesessies, corvee, een lange wandeling en maaltijden in stilte. Om 21.30 uur mogen we naar huis. Maar wat een verandering merk ik ten opzichte van de dag ervoor!! Nog nooit heb ik dit zo duidelijk meegemaakt. Het lijkt wel of er een frisse wind door mijn hoofd is gewaaid. De wereld ziet er een stuk mooier uit. Mijn sombere gedachten en frustraties zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

De zondag begint ook om 6.30 uur, maar is afgelopen om 14.00 uur. Het moment dat we weer mogen praten en onze inzichten kunnen delen is altijd heel fijn. Ook het naar huis gaan is fijn.

Wat denk jij? Heb jij of ben jij je gedachten? Heb jij of ben jij je lichaam? Laat het mij weten in het commentaar hieronder, of stuur mij een persoonlijk bericht!

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me