Mediteren

3U7A5885

Meditation is not a spiritual discipline separate from everyday life in the real world. In essence, it is simply the art of being aware of what is going on inside and around us.

~OSHO~

Je gewaar zijn van alles in je en om je heen. De toeschouwer zijn van je gedachten, van de onrust en het ongemak in je lijf, dat is een pittige klus. Want daar waar je denkt ‘ik wil hier weg’, dat is het punt waar het interessant wordt. Want waarom wil je weg? Wat mag er niet zijn in je gedachten, in je lijf? 

Jaren geleden had ik mijn eerste ‘aha-moment’ tijdens een yogales. Mijn lerares legde uit dat als je in een yogahouding staat die  niet zo gemakkelijk aanvoelt, je je afvraagt hoe lang je nog in deze houding moet blijven. Je krijgt een gevoel van onrust. Deze onrust kan ook de kop opsteken als je in het dagelijks leven in een situatie bent die je niet fijn vindt. Deze ongemakkelijke momenten in een houding of tijdens het mediteren zijn synoniem aan momenten in het leven die ook ongemakkelijk zijn. In de meditatie zitten we op een kussen, met gekruiste of gebogen benen en een rechte rug. Zeker voor een langere tijd is dit geen gemakkelijke houding. Alleen al lang stilzitten is niet altijd gemakkelijk. Door deze momenten op het kussen te doorleven en te blijven zitten, train je als het ware je vermogen om met ongemakkelijke situaties om te gaan. Kun je er bij blijven? Of beweeg je er van weg?

Heb je vragen over meditatie? Stel ze in een comment hieronder of kom eens kennis maken tijdens een gratis online proefles. 

Lieve groet,

Magda

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me