Omgaan met emoties

Cover mini-cursus

Mag je emoties hebben? Ook minder fijne als boosheid of afgunst? Mag je die van jezelf hebben en vind je het oké als de ander ze heeft?

Tijdens de coaching en meditatielessen komt het hebben van emoties regelmatig voorbij. Ik vind het altijd fascinerend dat de ene persoon totaal over rooie kan gaan over iets waar een ander zijn schouders over ophaalt.

Jungiaans gezien is dat niet gek. We hebben allemaal onze complexen en als je een emotie voelt, dan is je complex geraakt. Als je geleerd hebt dat bescheidenheid heel belangrijk is en iemand treedt op de voorgrond, kun je daar boos over worden. Iemand anders, die geleerd is om brutaal te zijn, juicht het op de voorgrond treden juist heel erg toe.

Iedereen heeft emoties, het hoort bij mensen. Het gaat erom wat je ermee doet.

In de meditatie train je jezelf om met meer afstand naar jezelf en je gedachten te kijken. Dus ook naar je emoties. Dat help dat weer om even te wachten voordat je vol met de emotie meegaat.

Als ik geraakt ben en boos wordt, kom ik steevast niet meer uit mijn woorden. Mijn hart begint te bonzen en ik krijg het warm. Door met afstand te kijken naar wat er gebeurt en bij het moment te blijven, net zoals op het meditatiekussen, voel ik wat er onder de boosheid zit. Voelen en niet wegdrukken of verdoven.

Wil je meer leren over emoties? Doe dan de Mini-cursus ‘Omgaan met emoties’. Je vindt deze op de pagina ‘GRATIS’.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me