Omgaan met weerstand

Magda Schier 2

Ik schreef er al eerder wat over; weerstand. Hoe ga je daar mee om?

Je bent in gesprek met iemand, je gesprekspartner zegt of doet iets en je krijgt ineens een naar gevoel. Op je werk komt je leidinggevende naar je toe en vraagt je iets te doen; je komt inwendig in opstand. Je denkt aan spruiten en je hele systeem zegt ‘neeeee!!’. Kortom; weerstand.

Vaak wordt gezegd dat als iets niet goed voelt, dan moet je het niet doen. Maar is dat wel zo? Wanneer is weerstand een signaal om iets niet te doen en wanneer heb je te maken met een idee wat jij ergens over hebt?

De toon of woorden van je gesprekspartner kunnen je zomaar aanhaken aan een oud gevoel. De opdracht van je leidinggevende kan je zomaar het gevoel geven niet op waarde geschat te worden. Spruiten kunnen je doen denken aan de kookkunst van je oma of moeder. Om maar wat te noemen.

Tijdens meditatie kun je onderzoeken wat je voelt en wat er onder de weerstand zit. Of het waar is wat je voelt of dat het een gekleurde bril is waar je door kijkt. Wanneer je weet wat je
beïnvloed, kun je zuiverder voelen.

In de coaching werken we aan jouw emoties, jouw gekleurde bril. Waar komt deze vandaan, waar ga jij van ´aan´? Op mijn website staat een 5 daagse mini-cursus ‘Omgaan met emoties’. De cursus staat op de pagina ‘gratis’ en je vindt hem hier.

Van gedachten wisselen? Boek een Let’s Zoom Sessie.

Bijgaande foto is gemaakt op Schiermonnikoog een paar weken geleden. Wat een fijne plek! Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me