Ongemak

Toiletrol liggend

Lang geleden was ik op een feestje. Toen ik van het toilet afkwam wees iemand mij op een sliert toiletpapier die achter uit mijn broek hing. Hoe die daar gekomen was laat ik aan jullie fantasie over. Maar dat het een moment van ongemak was lijkt me duidelijk.

Ik wordt zelf liever gewezen op de sliert toiletpapier, dan dat ik voor joker loop. Dus dat doe ik zelf dan ook. Hoe je iemand op zoiets wijst ligt een beetje aan hoe goed je iemand kent. En ook hoe veilig je je bij iemand voelt.

Ongemakkelijke stiltes heb je ook, omdat je eigenlijk niet durft te zeggen wat je echt voelt. Om echt gezien te worden. Bang om gek gevonden te worden, bang dat de ander boos wordt of dat je in een discussie belandt waar je niet in wilt. Dan is veiligheid helemaal een ding.

Ongemak is als een grote roze olifant in de kamer. Iedereen herkent het, maar niemand heeft het erover. Er kunnen ongemakkelijke stiltes vallen of oppervlakkige gesprekken plaats vinden. Alle aanwezigen doen alles om maar niet het onderwerp te benoemen. Of om zichzelf niet te laten zien.

Juist in dat moment van ongemak is er veel te leren. Voel eens bij jezelf; hoe reageer je op de situatie? Waar voel je het in je lijf? Weet je waar het over gaat? Is het aan jou om het ongemak uit de lucht te halen of niet? Word je boos of misschien wat lacherig? En kun je misschien de ander een veilige omgeving bieden?

Wil jij meer gemak bij ongemak ervaren? boek een Let’s Zoom Sessie.


Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me