Oude shit

Shit

Een tijdje terug gaf ik les in projectie, één van mijn favoriete onderwerpen. Bij projectie reageer je met emotie op iets wat haakt aan iets wat je eerder geraakt heeft. Postief of negatief. Je plakt beelden en ideeën die je eerder in je leven hebt opgedaan, op de gebeurtenissen van nu.

Je beeld kan aardig vertroebeld raken door de ervaringen die je eerder hebt meegemaakt. Als je een keer heel misselijk bent geweest van de draaimolen, is de kans klein dat je er weer in stapt. Ook al had je die bewuste keer misschien iets verkeerds gegeten. Oorzaak en gevolg lopen door elkaar.

Dit is een simpel voorbeeld, maar hoe vaak is het niet dat we een situatie vermijden omdat het ons onbewust aan een eerdere gebeurtenis doet denken. Onbevangen weer in het moment stappen is een kunst.

Een nadeel van die eerdere ervaringen is dat het heel veel energie kost. Je pychische energie wordt opgebruikt door dit soort verhalen in je hoofd. Als je onbewust een groot deel van de tijd alert bent, wordt je moe.

In de meditatie ga je met onverwerkte ervaringen aan de slag. In het begin niet eens bewust. Dan zit je en ben je je bewust van je houding en de ademhaling. Ondertussen schoon je dagelijks je hoofd op, zodat de ballast in je geest gedurende de tijd steeds minder wordt.  Er komt weer meer ruimte voor actuele zaken.

Als je zo stil zit met jezelf, ga je patronen herkennen. De kunst is om je bewust te worden van de filters en projecties en waar je overtuigingen hebt opgedaan. Je gaat helder beoordelen wat er gebeurt en je kunt jezelf de vraag stellen ´wat zegt mijn reactie op deze situatie over mij?’.

Ik heb in mijn aanbod een 1 op 1 meditatiebegeleiding opgenomen. Het is een programma met 3 live sessies van een uur, een logboek en wekelijkse mails en video’s. Na 4 maanden heb je van meditatie een dagelijkse gewoonte gemaakt, heb je meer rust in je hoofd en in je lijf, én je hebt meer overzicht, omdat je hoofd- van bijzaken kunt scheiden.

Meer weten? Boek een Let’s Zoom Sessie.


Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me