Perfectionisme

gekke bek

Perfectionist zijn. Details zien. Doorgaan tot het af is.
 
Het heeft me geholpen in werk en privé. In de etalage net dat dingetje zo zetten dat het áf is. Thuis net even dat juiste kussentje op de bank. Het juiste kleurtje op de muur. Ik was er druk mee, het was belangrijk.
 
Maar ook: wakker liggen als ik iets in mijn ogen niet goed genoeg gedaan had. Gesprekken herhalen in mijn hoofd en bedenken wat ik beter had kunnen zeggen. Midden in de nacht. Eisen aan mezelf stellen. Mijn huis altijd opgeruimd hebben als er mensen komen. Altijd de juiste match kleding aan hebben. Eigenlijk vond ik bovenstaande zaken heel gewoon, ik was eraan gewend.
 
Totdat ik een paar jaar geleden aan een nieuw stuk begon wat het perfectionisme in een ander licht zette.
 
Ik liep tegen mijn perfectionisme aan, in plaats van dat het me diende. Het ondernemen met mijzelf als tool, lesgeven en coaching, was super spannend. Ik wilde perfect weten waar het over ging voor ik een stap zette. Ik was heel beducht op kritiek.
 
Toen ging ik schrijven over mijzelf en wat me bezighoudt. Nog veel spannender. En ja, in mijn schrijfsels staat wel eens iets verkeerd; een d of een t mist, of er staat een datum verkeerd in. Tegenwoordig haal ik mij schouders op. Zo lang er geen bloed vloeit of iemand ten onrechte naar de gevangenis gaat, who cares? Wat zegt het over mij? Of dat ik mag doen wat ik doe? Ik steek mijn tong uit.
 
Ben jij ook zo perfectionistisch? En ben je van de leg, als iemand wat aan te merken heeft op wat jij kan of doet?

Laat het weten in een reactie, of als je me alleen daarover wilt spreken boek een Let’s Zoom Sessie.Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me