Poppenhuis

boot staand

Toen ik een klein meisje was had ik een poppenhuis.

In mijn herinnering is het een prachtig huis, groot, van hout en met een knalrood dak. Mijn vader had het gemaakt. Hij was goed in miniaturen maken, de boot op de foto hierboven is ook door hem gemaakt.

Ik werd ouder en speelde niet meer zoveel met het poppenhuis. Het raakte uit beeld.

Op een dag zocht ik mijn poppenhuis op zolder. Mijn moeder vertelde me dat mijn oudste zus het poppenhuis had meegenomen voor een ander meisje. Het doet nog pijn als ik eraan denk. Ze had het gewoon weggegeven! Ik heb staan schreeuwen dat ik het niet eerlijk vond. Waarschijnlijk heb ik er ook bij staan stampvoeten. Mijn zus was 17 jaar ouder dan ik en zij had vaker ideëen over wat goed en niet goed was. Zij ging met regelmaat een grens bij mij over.

Ik werk naast mijn coaching praktijk ook als freelance receptioniste. Twee klanten van mij zijn woningbouwcoöperaties. Het is een plek waar klanten aan de telefoon mijn grens opzoeken. Uitschelden, scheldwoorden gebruiken en slecht over mijn collega’s praten, dat zijn mijn grenzen, die geef ik aan. Als het moet beëindig ik het gesprek.

Soms is het wat minder grimmig en worden de vragen mooi verpakt. Dan denk ik later ‘ik ben toch weer mooi gepiepeld’. Daar kan ik wel om lachen. Het is een mooie leerschool.

Heb jij duidelijke grenzen in werk of privé? Zijn ze strikt of minder strikt? En hoe bewaak je deze?

In een veilige omgeving is het goed om de grenzen te verkennen. Grenzen kunnen soms ook wat beperkend zijn en kunnen opgerekt worden. Zolang de ander niet gekwetst wordt. Door met elkaar te bespreken wat de grenzen zijn. Ze te benoemen.

In mijn coaching sessies kunnen er kwesties opduiken die mijn coachée niet ziet of liever niet benoemt. Dan is het aanvoelen en checken bij de ander of ik deze grens over mag. Alles is er en mag er zijn. 

Ga jij wel eens voorzichtig of minder voorzichtig een grens bij iemand over? Of beweeg je er liever omheen?

Ben je aan het denken gezet over grenzen? Wat raakt het bij jou?

Je bent welkom om een keer verder te praten; Boek een gratis Let’s Zoom gesprek. Bellen of whatsapp mag ook op 0654268305.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me