Psychische hygiëne

Dennenappel

Trump wil weer naar het Witte Huis, Jeugdbeschermers lopen op hun tandvlees, Russische rakketten landen in Polen, Linda de Mol heeft geen zin in feestdagen; dat is een greep uit het nieuws van vandaag.

Een van mijn kernwaarden is ‘zorg voor geestelijke hygiëne’. Ik bedoel daarmee dat je zelf kunt kiezen welke informatie je tot je neemt. 

We worden bestookt met nieuwsberichten. Zelfs als je besluit niet naar Het Journaal te kijken komt het nieuws nog naar je toe. Ik hoor mijn leeftijdsgenoten zeggen: ‘Ja maar Magda, je moet toch op de hoogte blijven?’

Maar is dat wel zo? En hoeveel wil jij op de hoogte blijven? De keuze is aan jou.

Ik heb voor mijzelf een grens getrokken. Ik wil de grote lijnen weten, maar niet teveel. Beelden, foto’s en video’s, blijven mij veel te veel plakken in mijn systeem. Nieuws waar ik niets mee kan, simpel weg omdat ik daar geen invloed op heb, laat ik helemaal gaan. Ik kijk naar buiten en stel mijzelf de vraag ‘is er werkelijk wat veranderd, voor mij, nu?’.

Ik las een quote van Osho over liefde, die de aanleiding was voor dit blog. Ik ben fan van Osho.

“I can understand your desperation, your helplessness. This is how perhaps every human being who is aware of the crisis feels. But you are not aware of a greater power: destruction is a low category power, creation is a high category power. Destruction is out of hate, creation is out of love.”

Liefde is geen sentimenteel geneuzel, geen zwakte. Liefde is een kracht die kan helen. Het begint bij liefde voor jezelf, je familie en vrienden. Liefde voor de natuur. Liefde voor het werk dat je doet. Liefde voor creatie.

Mijn geestelijke gezondheid onderhoud ik ook door meditatie. Dagelijks mediteren zorgt ervoor dat mijn geest schoon en opgeruimd is, net als mijn huis. Met regelmaat ga ik naar een sesshin, een stilte retraite van een week. Dat is zeg maar de voorjaarsschoonmaak. Na zo’n week is mijn energie op topniveau. Ik sta meer open en kan met meer liefde naar de wereld kijken.

Wil je leren mediteren? Ik geef 1op1 meditatieles, klik hier voor meer informatie.
Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me