Rooibos-thee

Magda thee

Tijdens het ontbijt van de sesshin (intensieve meditatieweek) schenk ik een kopje thee uit een willekeurige thermoskan op tafel. Zoals ik dat de dagen ervoor ook heb gedaan. Ik zie de kleur van de thee en proef de smaak. Rooibos-thee!!

Ik weet niet meer wanneer ik gestopt ben met Rooibos-thee te proberen. Jaren geleden. Tijdens de Rooibos-thee-hype in de vorige eeuw waarschijnlijk. Nooit meer gedronken. Op water gegaan als er alleen Rooibos-thee was.

Nu heb ik het minstens al 5 dagen gedronken. Waarom ik het niet eerder gemerkt heb?

Ik was uit mijn comfortzone tijdens de sesshin. Eruit getrokken door maar maximaal 6 uur slaap per nacht, 17 meditaties per dag en alles in stilte. Daar komt nog bij, dat je afwisselend tijd krijgt om eten op te scheppen en tijd krijgt om te eten.

Dit alles vergt concentratie en aandacht. Waardoor de smaak van  Rooibos-thee mij blijkbaar niet opgevallen is.

Ik weet niet of Rooibos-thee en ik echte vrienden gaan worden, maar ik ga het in ieder geval weer eens een kans geven. Het zou namelijk zo maar kunnen dat mijn smaak voor thee veranderd is. Destijds dronk ik namelijk ook nog thee met suiker, dusssss..

Heb jij ook van die gewoontes en voorkeuren die erin geslopen zijn ooit? En die patronen zijn geworden? Patronen die je niet (meer) helpen en die best eens onder de loep genomen kunnen worden? Doe dan mee met de training meditatie, nieuwe startdata vind je bij mijn aanbod.

Heb je vragen of wil je iets delen? Mail me op magda@cooldowncoaching.nl . Liever face-to-face, live of online? Boek een gratis sessie.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me