Slapen in het bos

boom

Ik word wakker van het fluiten van de vogels. Ze zon komt langzaam op en schijnt de tent in. Heerlijk – het hele weekend vitamine groen!

Vorig jaar zomer schreef ik al dat ik wakker werd in de Vuursche bossen, afgelopen weekend was het de Bult bij Steenwijk in Overijssel. Nooit gedacht dat ik slapen in een tent zo fijn zou vinden. 

Wanneer ik het bos of park inloop voel ik het. De energie van het groen, van de bomen. Wanneer ik te lang binnen of in de stad zit, word ik futloos en krijg ik een kort lontje.

Met het bos en hei om de hoek loop ik in ieder geval op zondagochtend mijn rondje. Regelmatig leg ik mijn hand op een stam en kijk ik naar boven. Dit is dan wat ik zie. Ik probeer het leven in de stam van de boom te voelen, er connectie mee te maken. Hoe vaker ik dat doe, hoe vaker ik de energie voel.

In de 90-er jaren werd er nogal lacherig gedaan over het bomen knuffelen van prinses Irene. Tegenwoordig komen we steeds meer te weten over bomen. Dat het netwerk van wortels onder de grond even groot is als de boom boven de grond. Dat bomen communiceren met elkaar door schimmeldraden. Dit netwerk heeft de naam Wood Wide Web gekregen. Super fascinerend.

Ik heb altijd wat met groen gehad. Op de één of andere manier lukt het me altijd om mijn tuin te laten ontploffen van groen in het voorjaar en de zomer. Er staan altijd enorme bomen en struiken in. Ik heb ook nog jaren voor tuincentra gewerkt. Vitamine groen dus.

Tijdens de coaching ga ik het liefst met iemand wandelen op de hei of in het bos. Rondom Hilversum is er volop keus. Naast elkaar lopend, met de neus dezelfde kant op, ontstaan de mooiste gesprekken. Ik betrek bomen bij het gesprek als metafoor, maar ook bij oefeningen. De energie van het groen helpt bij het proces.

Deze zomer kun je weer op Magische coachingsreis. Wil je uitvinden of we goede reisgenoten zijn? Plan dan hier een gesprek.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me