Stel vragen!

IMG_0278

Wist je dat je zelfs in een intieme relatie met iemand, maar 5% weet van wat er in het hoofd van de ander om gaat? Dat betekent dat die overige 95% gewoon gissen is.

Ook ik werd wel de meesterinvuller genoemd thuis. Ik bezit een rijke fantasie en denk graag na over de beweegredenen van anderen. Voeg daar een beetje eigen ervaring aan toe en kijk hier; een mooi recept voor wat de ander denkt en doet. Het is een stuk gemakkelijker dan vragen stellen. Vragen stellen werd bij mij thuis vroeger overigens als onbeleefd gezien.

Als je er op gaat letten, zijn wij met zijn allen lekker bezig met invullen. (Stief)ouders weten precies wat hun kinderen denken en wat goed is voor ze. Ze kennen ze al heel lang en daarbij; Jantje heeft het karakter van zijn pa, dus die zal wel zus of zo denken. Vaak wordt er ook nog eens vanuit autoriteit bepaald wat goed is voor het kind. In het proces van samen leven is het heel functioneel om vragen te stellen. Je krijgt meer inzicht in wat de ander bezig houdt en kan hiermee tot een compromis komen. Dat compromis krijgt daardoor veel meer draagkracht.

Onlangs was Eva Jinek op televisie in het programma Dream School. Daarin gaf zij masterclasses interviewtechniek aan leerlingen. Zij zegt dat vragen stellen je uit veel lastige situaties redden kan. Als je daar over nadenkt klinkt dat best goed. Vragen stellen brengt je dichterbij elkaar. Maar je hebt er wel lef voor nodig.

Het spel Vertellis is door drie jonge mensen ontwikkeld met als doel mensen dichter bij elkaar brengen. Het is inmiddels razend populair. In het vragenkaartspel stel je elkaar eenvoudige vragen die je uitdagen om wat meer over jezelf te vertellen en wat je bezig houdt. Het versterkt de band en het helpt om elkaar beter te begrijpen. En als je elkaar begrijpt, ben je bereid meer voor elkaar te doen.

Want uiteindelijk wil iedereen een fijn thuis, toch?

Maak er een mooi weekend van samen!

Liefs Magda

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me