Stress

Ontwortelde boom

Druk, druk, druk. Rennen van de ene afspraak naar de andere. Hoog in de adem, telefoon aan de oor en aan de hand een kind of hond. En maar doorjakkeren. Liefst met drie taken tegelijk aan de gang, want dat is zo lekker efficiënt.

Vrouwen komen mij in de les of in de coaching, want er moet iets gebeuren, er moet meer rust komen. Het tijd maken voor een dagelijkse meditatie is moeilijk. Als ik vraag naar hun eigen verlangen wuiven ze dat weg.

We wisten al dat veel stress wijst op een naderende burn-out, maar Janneke Wittekoek, vrouwencardioloog, wijst nu ook op een stress-infarct. Aan het eind van dit verhaal staat een link, maar als ik die hier al zet, ben ik je kwijt en lees je mijn idee hierover niet.

Hulde voor deze vrouwencardioloog, want ze neemt klachten van vrouwen serieus. Ze legt uit: “Vrouwen die continue in de weer zijn, daarbij staan de bloedvaten open omdat het hart zuurstof nodig heeft. Neem je rust, dan kunnen de bloedvaten verkrampen. Gebeurt dat in een groot bloedvat in een kransslagader, dan kan dat leiden tot een hartinfarct. En dát noem je een stress-infarct.”

Gezonde leefstijl is het motto om stress te voorkomen. Dus gezonder eten, wandelen en meditatie/yoga. Daarnaast is het essentieel om te kijken naar de reden dat jij altijd maar aan staat en het moeilijk vindt om ‘nee’ te zeggen.

Wij vrouwen hebben onbewust een diepgeworteld idee over klaar moeten staan, dienstbaar zijn en zich verantwoordelijk voelen voor anderen. Want zo zijn we opgevoed. En er gaat een lange geschiedenis hieraan vooraf.  Grenzen aangeven en kiezen voor jezelf lijkt moeilijk en gaat misschien op weerstand stuiten. Maar zie het zo; als jij beter in je vel zit, profiteert je omgeving daar ook van.

Wil jij minder stress ervaren? Gewoon omdat je dan een fijner leven hebt?
Boek een Let’s Zoom Sessie.

De link naar het artikel op Linda.nl vind je hier .Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me