Tarot

Tarotkaarten

Een paar weken geleden sprak ik webinar-trainer Lobke Bijman. We spraken over het geven van webinars, maar meer nog over het vormgeven van je verhaal. Hoe fijn het is om een duidelijk verhaal te hebben over wat je doet en waar je voor staat.

Ik vertelde haar dat ik een verdiepingsjaar Jungiaanse psychologie volg; symboliek van de Tarot. ‘Maar’, zei ze, ‘daar zie ik nergens bij jou wat over terug?’.

En dat klopt. Want ik moet bekennen dat ik het ook best wat spannend vind om dit wereldkundig te maken. Want zouden mijn klanten en volgers dit niet heel zweverig gaan vinden? Beelden van blauwe jurken en glazen bollen passeren mijn netvlies..

In de Tarotlessen wordt symboliek vanuit de prehistorie door de eeuwen heen behandeld. Oeroude moedergodin symboliek zie je terug in de dieren en bloemen op de Tarotkaarten. In de tekeningen van een toren zie je ineens geen deur, alleen een raam, bergen hebben verschillende gedaanten en kleuren. En waarom ligt ineens die koningsfiguur op zijn rug?

Door de uitleg van de symbolen en het werken ermee gaan worden we steeds meer eigen met de kaarten. Daarmee gaan we een stap verder dan de uitleg geven met behulp van een boek. De kaart lijkt vanuit zichzelf een verhaal te gaan vertellen wat volkomen aansluit bij de vraag die je stelt.

De dagelijkse kaart die ik trek en de spontaan getrokken kaart voor iemand anders zijn meestal spot on met de situatie. En anders geven ze wel stof tot nadenken.

Ik las laatst dat Tarot je innerlijke wijsheid en intuïtie naar boven brengt. Net als meditatie en Jung werkt Tarot met het onbewuste. Slechts 5% van ons gedrag is bewust; de overige 95% is onbewust. In dit onbewuste is enorm veel te voelen, vinden en leren. Daar zit dus mijn verhaal.

Heb jij ook iets wat je wel voelt en boeit, maar wat je spannend vindt om te delen? Misschien iets aan het oppervlak tussen bewust en onbewust, iets wat je net bent gaan zien?

Het begin van het nieuwe jaar 2022 is een mooi moment om meer met de Tarot te gaan werken. Houd mijn verhalen in de gaten, wie weet nodig ik je uit voor een sessie 😉.

Heb je vragen? Stel ze op magda@cooldowncoaching.nl

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me