Verwondering

Zynnia

Verwondering voelen is wat mij betreft één van de mooiste emoties.

Verwondering over al het moois wat er te zien is in de wereld. Kunst, kleuren, maar meest nog de natuur.

Verwondering over een bloem die weer, ik weet niet hoeveel, bloemen in zijn hart heeft. Over hoe alles in de natuur samenwerkt, bomen bovengronds een netwerk vormen en schimmels ondergronds. En die dan weer samenwerken.

Verwondering hoe een mensenlichaam werkt en hoeveel kennis hier al over is en wat we steeds weer ontdekken. Dat darmen en hersenen met elkaar communiceren.

Verwondering ook over mensen, hoe de psyche in elkaar steekt en hoe mensen met emotie reageren. Verwondering hoe het onbewuste meespeelt, zogezegd op de achtergrond. Ondertussen gaat 95% van je handelen onbewust. Verwondering over dat grote en heel belangrijke beslissingen worden beïnvloed door emoties.

Verwondering over technologie, hoe het mogelijk is dat mensen dit kunnen bedenken en over hoe snel ontwikkelingen elkaar opvolgen.

Met verwondering naar de wereld kijken is ook een houding. Het heeft iets van nieuwsgierigheid, openheid, ontvankelijkheid. Verwondering heeft het woord ´wonder´ in zich. Je ziet het wonder in dingen.

In het Boeddhisme leer je te kijken met een ´beginnersmind´. Kijken zonder vooringenomenheid. Dat leer je door je eigen complexen te doorzien. Te weten wat je beweegt, wat je onbewuste drijfveren zijn.

Verwondering heeft ook iets vrolijks, iets fris en iets magisch.

Ben jij ook toe aan wat meer magie in je leven? Boek een Let’s Zoom Sessie.


Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me