Vitamine groen

Bladeren

Afgelopen weekend werd ik wakker in de Vuursche bossen. Nooit gedacht dat ik slapen in een tent zo fijn zou vinden. Halve tent dan, het is een vouwwagen, met een fijn bed en rondom ´raampjes´ van gaasdoek. Het hele weekend vitamine groen!!

Wanneer ik het bos of park inloop voel ik het. De energie van het groen, van de bomen. Wanneer ik te lang binnen of in de stad zit, word ik futloos en krijg ik een kort lontje.

Een tijdje geleden was ik met mijn man in Dublin en op de terugweg naar het hotel liepen we altijd door een prachtig park met grote bomen. Moe van alle indrukken van de stad voelde ik als het ware de energie weer terugkomen als ik onder de bomen liep.

Met het bos en hei om de hoek loop ik in ieder geval op zondagochtend mijn rondje. Regelmatig leg ik mijn hand op een stam en kijk ik naar boven. Dit is dan wat ik zie. Ik probeer het leven in de stam van de boom te voelen, er connectie mee te maken. Hoe vaker ik dat doe, hoe vaker ik de energie voel.

In de 90-er jaren werd er nogal lacherig gedaan over het bomen knuffelen van prinses Irene. Tegenwoordig komen we steeds meer te weten over bomen. Dat het netwerk van wortels onder de grond even groot is als de boom boven de grond. Dat bomen communiceren met elkaar door schimmeldraden. Dit netwerk heeft de naam Wood Wide Web gekregen. Super fascinerend.

Ik heb altijd wat met groen gehad. Op de één of andere manier lukt het me altijd om mijn tuin te laten ontploffen van groen in het voorjaar en de zomer. Er staan altijd enorme bomen en struiken in. Die onze tuin heerlijk koel houden in een warme zomer als deze. Ik heb ook nog jaren voor tuincentra gewerkt. Vitamine groen dus.

Tijdens de coaching ga ik het liefst met iemand wandelen op de hei of in het bos. Rondom Hilversum is er volop keus. Naast elkaar lopend, met de neus dezelfde kant op, ontstaan de mooiste gesprekken. Ik betrek bomen bij het gesprek als metafoor, maar ook bij oefeningen. De energie van het groen helpt bij het proces.

Denk jij er wel eens aan om hulp van een coach in te roepen? Boek hier een gratis Let’s Zoom sessie.Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me