Wat doet meditatie met je?

briefjes

Wat doet zo een intensieve meditatieweek nou voor je? Wat merk je er nou echt van meditatie? Dit vroeg één van de cursisten, die wel op les komt, maar nog steeds moeite heeft haar weerstand voor de dagelijkse beoefening te overwinnen.

Eén van de andere cursisten, een jonge gast van ongeveer 30 jaar, was luid en duidelijk. ‘Ik ben een geduldiger vader voor mijn kinderen en mijn vrouw is ook veel blijer met me nu ik mediteer. Daar doe ik het voor.’ Yessss, daar word ik toch zo blij van! Ook om zijn succesverhaal, maar meer nog omdat hij meditatie een serieuze kans heeft gegeven. Door gecommit te zijn en in ieder geval tijdens de training te streven naar 2 keer per dag te mediteren. Want als je die ervaring hebt, dan kun je pas echt zeggen of het wat voor je is. Om daarna je eigen tijd en frequentie te bepalen.

De weerstand die mensen met mediteren voelen, lijkt in basis veel op weerstand bij sport. Het is omdat het moet, maar daarna voel je je fijn. De vergelijking is ook nog logisch omdat je ook tijdens meditatie endorfine aanmaakt. En als je het niet meer doet, merk je het verschil. Ik noem meditatie niet voor niets mentale fitness.

Wat de intensieve meditatieweek voor mij gedaan heeft? Vergelijk mijn geest, systeem zeg ik liever, met een huis. Een week sesshin is voor mij de grote schoonmaak van kelder tot zolder. Alles wat er aan gedachten aanwezig is, gaat door mijn handen, parkeer ik op een stapeltje ‘belangrijk’ of op een stapeltje ‘niet druk over maken’. Het stapeltje ‘niet druk over maken’ is altijd groter aan het eind van de week dan het stapeltje ‘belangrijk’. De ruis van gedachten over hoe anderen over mij denken, hoe het hoort en wat ik van mijzelf verwacht is weg. Het enige wat belangrijk is, is zorgen voor mezelf en degenen die mij na staan.

Het opgeruimde huis geeft ruimte voor nieuwe inzichten. Waardoor ik kan leren en groeien. Heb jij last van een vol huis? Wil jij weten wat meditatie voor jou kan doen? Doe dan mee met de training Meditatie.

Heb je vragen of wil je iets delen? Mail me op magda@cooldowncoaching.nl . Liever face-to-face, live of online? Boek een gratis sessie.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me