Weerstand

Meditatieweekend liggend

Vrijdagmiddag 17 uur, de start van het meditatieweekend.

Vlak voor aanvang zei ik tegen een vriendin dat ik opzag tegen deze 2 daagse zit op het meditatie-kussen in een fysiek en mentaal zwaar programma. Maar ik weet ook dat de beloning van een intensief programma als dit, vaak pas achteraf komt.

Terug naar de vrijdagmiddag. Het eerste deel van het programma, de vrijdagavond ging goed. Totdat ik na afloop thuis probeerde te slapen. Niet dus. Zaterdag werd ik wakker met een duf hoofd en een flinke weerstand bij het opstaan. Die weerstand is de hele dag niet weggegaan. Uit weerstand valt veel te leren, want wat voel ik? Wat zijn mijn gedachten hierover? En wat sluimert eronder de weerstand in mijn onbewuste?

Na een korte, maar goede nachtrust startten we zondagochtend weer om 6.30 uur met meditatie. De zon kwam op, het werd een mooie dag. Toen tijdens een mooie oefening in kwetsbaarheid, een nieuw inzicht op een oud thema naar boven kwam, was het helemaal oké.

Moraal van het verhaal; soms zijn dingen die niet leuk zijn, wel goed voor je persoonlijke ontwikkeling. En onder weerstand zit vaak een hele wereld in je onbewuste.

Wat gebeurt er in jou als je weerstand voelt? Wil je zicht op de wereld die daaronder zit?
Boek een Let’s Zoom Sessie.Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me