Winterblues

Hei in de mist

Hoe gaat het met je? Heb je net als ik een beetje last van de korte dagen, de bedrukte stemming en de beperkte afleiding? En word je ook gek van alle discussies, maar doe je er net zo hard aan mee?

Ik heb een paar tips voor je, tegen de winterblues. Als zelf een goede tip hebt, deel hem vooral! Ik ben geen gezondheidsgoeroe, maar ik heb me de afgelopen jaren wel verdiept in wat je kunt doen in deze tijd van het jaar om je wat beter te voelen.
 

  1. Ga naar buiten – frisse lucht is fijn en daglicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D als supplement helpt mij ook om mijn humeur wat te verbeteren.
  2. Van bewegen word je blij. Je lichaam maakt endorfine aan, waardoor je je beter gaat voelen.
  3. Comfort food – van lekker eten wordt je sowieso blij! Goed eten wat met liefde en aandacht is gemaakt, gemaakt van pure ingrediënten en goed van smaak. Warme soep, bijvoorbeeld van pompoen, is lekker en het verwarmt je van binnen.
  4. Goede nachtrust is goed voor je weerstand, dus met de kippen op stok. Het hoort ook bij de tijd van het jaar.
  5. Wees selectief in wat je als nieuws tot je neemt. Op het merendeel van het nieuws hebben we geen invloed. Daardoor vallen we in een psychologisch gat dat ‘aangeleerde hulploosheid’ wordt genoemd. Daardoor denken we op ons eigen leven ook geen invloed meer te hebben (bron- tijdschrift Psychologie). Ik kijk al jaren geen gewone TV en mis alle meningen van de ‘belangrijke’ mensen niet. 
  6. Etherische olie helpen je om in een stemming te komen. Ik vind sinaasappelgeur heel fijn en het is goed voor mijn humeur. 
  7. Lees een fijn boek of kijk een mooie film, een beetje wegdromen kan geen kwaad.
  8. Mediteren – naar binnen keren hoort ook bij de tijd van het jaar. Tijdens de meditatie maak je endorfine aan, net als bij sport, daardoor voel je je beter.
  9. Wees lief voor elkaar. Sterke rug, zachte voorkant en een wild hart (bron: Roshi Joan Halifax geciteerd in het boek ‘Verlangen naar verbinding’ -Brené Brown)

Al is er maar één van deze tips die jou helpt, dan is mijn missie geslaagd! En het wordt vanzelf weer voorjaar, dat is wat we zeker weten.

Wil je leren mediteren? Op vrijdag 21 januari a.s. start ik weer een een online live training van 5 lessen. Kijk op de website voor meer info. Super als je mee doet!

Heb je vragen? Stel gerust in de reacties of op magda@cooldowncoaching.nl.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me