Woezie woezie

Schudden

‘Over die Tarot van jou heb ik wel mijn vraagtekens, hoor. Hoe werkt dat nou met die kaarten?’, vroeg ze.

Ik zat vorige week met twee dames te kletsen op een feestje ter ere van de, op een paar dagen na, 93-jarige tante van mijn man. We waren in Steenwijk. Het was hectiek alom met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. We hadden het over Tarot.

De familie van mijn man is, wat ze zelf zeggen, nuchter. En zelf vul ik aan dat ze niet zoveel hebben met ‘woezie woezie’. Het is net mijn eigen familie. Daarom voel ik me ook altijd zo thuis.

Het feit dat je onbewust de kaart trekt die wat te vertellen heeft, juist op die plek, heeft te maken met synchroniciteit.

Dit is een begrip wat Carl G. Jung in 1930 formuleerde als ‘zinvolle coïncidentie van uiterlijke en innerlijke gebeurtenissen die zelf niet causaal verbonden zijn’.

Er gebeuren dingen die geen oorzaak en gevolg zijn, dus ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Maar ze gebeuren toch. Als je ermee bezig bent, valt het je ineens op. Die vriendin waar je aan denkt en die ineens een berichtje stuurt. Of je leest ergens iets over een boek en ineens loop je er zo tegen aan in de winkel. Toeval? Of misschien toch niet?

De kaarten van de Tarot van Rider Waite staan vol met symboliek. De kaarten zijn één voor één verhalen op zich. De tekeningen zijn gebaseerd op eeuwenoude archetypische beelden. Beelden die resoneren op complexen, vrij vertaald; dingen die ons onbewust bezig houden.

De reactie op de beelden, bewust of onbewust, laat zien wat er speelt. En dat is nou juist wat mensen zo spannend vinden hieraan.

Maar negen van de tien keer weet je allang wat er speelt. Je haalt het net op. Je laat het op je inwerken. Je gaat ermee aan de gang.

De magie van de kaarten heeft mij te pakken. Ik kan het uitleggen, maar om het voelen moet je het ervaren. En het niet beredeneren, want dan haal je de magie eraf. Niets woezie woezie aan.

Tarot is een mooie manier om uit te zoeken wat er onbewust speelt rond een kwestie. Iets waar je mee loopt, een gevoel, een afweging. Het geeft je net even dat ene inzicht.

Ben je nieuwsgierig geworden?Loop jij rond met een kwestie die je zou willen bekijken met behulp van de kaarten? Boek dan hier een Tarotsessie.

Een Tarotsessie is ook onderdeel van de Magische Coachingsreis; een traject van 7 maanden waarvan jouw ogen weer gaan stralen. Kijk hier voor meer informatie.

Bellen of whatsapp voor meer informatie mag ook op 06 54268305.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me