Zelfvertrouwen

Magda liggend gras

Toen ik jong was dacht ik dat populaire mensen veel zelfvertrouwen hadden. In mijn ogen waren populaire mensen goed in sport en daardoor werden zij altijd als eerste gekozen in de gymles. Of ze konden goed leren, waardoor ze goede cijfers haalden. Of ze waren verbaal sterk, waardoor ze de leiding namen.

Kortom; zelfvertrouwen heeft te maken met prestaties. Dacht ik.

Dit idee werkte nog lang door in mijn hoofd. Ik probeerde zelfvertrouwen te krijgen door goed in dingen te worden. En ik probeerde zelfvertrouwen te krijgen door van me te laten horen. Invloed uit te oefenen en proberen een belangrijke positie te krijgen, belangrijk zijn. Oh ja, stoer doen kon ik ook heel goed.

Pas de laatste jaren begrijp ik wat écht zelfvertrouwen hebben inhoudt. En dat is zelfacceptatie. Dit is wat ik onlangs las wat het heel mooi omschrijft; ‘aan de basis van zelfvertrouwen ligt de oprechte acceptatie van wie je lichamelijk, mentaal en spiritueel bent.

Daar wil ik aan toevoegen; wat je potentieel bent. Het is geen lijdzaam zeggen ‘zo ben ik nu eenmaal’, maar een oprechte zoektocht naar wie je bent en welk potentieel je hebt. Dat is waar je zelfvertrouwen aan kunt ontlenen. Niet aan prestaties, wat mij betreft. Mensen die ergens goed in zijn kunnen nog steeds heel onzeker zijn.

Dit aangaan, jezelf accepteren met alle mooie en minder mooie kanten van jezelf, dat is waar ik mensen in coach. Door middel van gesprekken (bij voorkeur wandelend) en oefeningen, zoals meditatie, leer je jezelf kennen. Je leert heel veel van de gedachten die er langs komen tijdens een meditatie en de sensaties in je lijf.

Wil jij werken aan meer zelfvertrouwen en dus meer zelfacceptatie? Boek dan een Let’s Zoom Sessie.Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me