Zelfzorg, hoe doe je dat?

IMG_4750

Volle agenda, volop aan de bak op het werk, sociale verplichtingen weer op volle sterkte, hoe ga jij dit najaar daarmee om?

Een tijdje terug hoorde ik voor het eerst de term ‘lockdown-heimwee’. Eén van mijn cursisten vertelde dat ze het gevoel had iets te moeten doen om te voorkomen dat ze weer helemaal opgeslokt zou worden door de ratrace. Ineens lijkt die periode van verplicht thuis zijn en weinig sociale verplichtingen ver weg. Hoe bewaar je de rust?

Toen ik me voor het eerst besefte waar selfcare over gaat, schrok ik best. Ik was ook lang in de veronderstelling dat af en toe een dag ‘ontspanning’ voldoende zou moeten zijn om mijn leven te kunnen leven. Een dagje sauna, een weekendje weg, een avondje uit; lekker toch?

Totdat ik merkte dat ik hiermee mijn energie niet meer kon opladen tot 100% en zo steeds meer ´leeg´ raakte. Dagelijks mediteren was de eerste stap naar mijn gevoelens accepteren, mijzelf accepteren en oude patronen herkennen. Daarna volgden bewust tijd voor mijzelf nemen en grenzen aangeven.  

Mijn cursist heeft de beslissing genomen om een training te gaan volgen om te leren mediteren. Om mentaal fitter te worden en zo de balans te vinden die voor haar werkt.

Hoe jouw selfcare eruit moet zien? Dat kan alleen jij voor jezelf uitvinden. Wil jij ook ervaren of meditatie voor je werkt én de eerste stappen zetten om goed voor jezelf te zorgen? Geef je dan op voor de online training van 5 lessen Meditatie.

Heb je vragen of wil je iets delen? Mail me op magda@cooldowncoaching.nl . Liever face-to-face, live of online? Boek een gratis sessie.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me