Zwemdiploma

Het gat

Ik zit op de rand van het zwembad met mijn kleren aan. Ik wacht op het teken van de instructeur om mij achterover het water in te laten vallen. Het examen voor mijn B-diploma is begonnen.

Wat als een grap begon op het terras, afgelopen zomer, is een serieus afzwemmen geworden. Mijn A-diploma kon ik overslaan; ik mocht meteen voor B.

Ik heb veel vragen gekregen over het waarom van deze actie. Ik kon toch al zwemmen?

Mijn voornaamste reden was om meer zelfvertrouwen te krijgen in het water. Me nog meer op mijn gemak in mijn lijf te voelen. De onbevangenheid te voelen in het water. Want ik heb gemerkt dat het doorwerkt. Het werkt door op andere vlakken van mijn leven.

Onbewust werkt het hebben van watervrees, of hoogtevrees, of angst voor spinnen, beperkend. Meditatie en coaching heeft mij van veel van mijn angst afgeholpen. Waardoor ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Naast dat ik gemakkelijker op een trap sta, ga ik ook relaxter om met lastige situaties of gesprekken.

Ik heb nooit geprobeerd ‘door mijn angst heen te gaan’. Ik geloof niet in forceren.

De eerste keer dat ik door het gat wilde zwemmen had ik een gevoel van paniek en daardoor kwamen er gedachten in mijn hoofd. ‘Wat als ik vast kom te zitten en ik verdrink?’ Dit kan goed een onbewuste angst zijn, misschien geërfd van mijn Zeeuwse genen?

Door dit te delen met mijn instructeur en niet weg te drukken, kreeg ik rust. Het is slechts een gevoel en gedachte die ergens vandaan komt. Ik ben niet mijn gedachten. Dus ik hoef me ook niet te schamen voor mijn gedachten.

De dagelijkse meditatie heeft mij geleerd om met mijzelf in verbinding te blijven in lastige situaties, door middel van mijn ademhaling. Wat voel ik? Wat voor gedachten heb ik?

Het afzwemmen was een feestje. Mijn man was er om me aan te moedigen. De vlaggetjes hingen uit en na afloop kreeg ik bloemen en een zakje chips. Ik ben trots dat ik het gedaan heb.

Heb jij het gevoel dat je vastzit in werk of privé?

Dat je zaken anders zou willen, maar dat iedere poging die je onderneemt niet goed uitpakt?

En dat je jezelf weer terugvindt op hetzelfde punt als waar je was? Terug bij START?

Je bent van harte welkom in mijn coachingstraject ‘De Magische Coachingsreis’. Meer informatie vind je hier.

Wil je starten met een losse sessie met bijvoorbeeld Tarot? Ook prima. Je boekt deze hier.

Bellen of whatsapp voor meer informatie mag ook op 0654268305.

Aanmelden Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

Laat een reactie achter

Cooldown Coaching

Van de Sande Bakhuyzenstr.146,

1223 EA  Hilversum
06-54268305
info@cooldowncoaching.nl
KvK 34234884
Btw-id NL002169008B57

Follow me